• home
 • video
 • pas verschenen

  Corinthians is voor de zevende keer Braziliaans kampioen

  Corinthians begon het feestje met een foto in de kleedkamer.

  Corinthians heeft zich op drie speeldagen voor het einde tot landskampioen van Brazilië gekroond. De club uit Sao Paulo volgt stadsgenoot Palmeiras op. Ex-Manchester City-spits Jô was met twee goals de held in de beslissende wedstrijd tegen Fluminense.

  Op drie speeldagen voor het einde heeft Corinthians dankzij de zege een onoverbrugbare voorsprong van 10 punten op Grêmio en 14 punten op Palmeiras.

  Door het gelijkspel van Grêmio afgelopen zondag wisten de spelers van Corinthians vooraf wat het te doen stond tegen Fluminense. Winnen en de titel was net als in 2015 voor de club uit miljoenenstad Sao Paulo.

  Fluminense opende de score in de tweede minuut, maar met twee goals kort na de rust zorgde Jô ervoor dat de festiviteiten al konden worden ingezet. Jadson legde de 3-1-eindstand vast. Jô is voorlopig Braziliaans topschutter met 18 goals.

  Dankzij deze titel treedt trainer Fabio Carille ook uit de schaduw. Hij was tot 2016 assistent van de huidige Braziliaanse bondscoach Tite, die Corinthians in 2015 naar de titel leidde.

  De goals van Corinthians

  De reacties: