• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona op Instagram: "Ik wil weer Argentijns bondscoach worden"

  Maradona was tussen 2008 en 2010 al Argentijns bondscoach.

  Diego Maradona heeft in de aanloop naar het WK duidelijk gemaakt dat hij weer Argentijns bondscoach wil worden. Het bericht kwam er na de 4-2-nederlaag tegen Nigeria. "Ik wil terug", was de korte maar duidelijke boodschap.

  De oefennederlaag van Argentinië tegen Nigeria was voor de legendarische oud-voetballer het moment om een bericht de wereld in te sturen.

  Met een prestatietabel maakte hij duidelijk dat hij de huidige bondscoach Jorge Sampaoli moet opvolgen. Tussen 2008 en 2010 boekte "Pluisje" als bondscoach 18 overwinningen en 6 nederlagen, een winstpercentage van 75 procent.

  In het bericht vergelijkt hij zich met voorgangers als César Luis Menotti en Daniel Passeralla. Sampaoli komt zelfs niet in het lijstje voor.

  "Wie wint er meer?", luidt Maradona's vraag. "Laten we conclusies trekken: we geven ons prestige weg, maar de spelers hebben geen schuld. Ik wil terugkeren."

  Argentinië had onder Sampaoli bijzonder veel moeite om zich te plaatsen voor het WK in Rusland. Tijdens de kwalificatieperiode uitte Maradona al meermaals kritiek op hem. 

  Maradona's bericht op Instagram