• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Spanje dolt met WK-ganger Costa Rica

  Silva en Iniesta scoorden na de pauze.

  De Spanjaarden lijken nu al klaar voor het WK in Rusland. Ze klopten Costa Rica in een oefenpartij op indrukwekkende wijze: 5-0. Manchester City-speler David Silva was de uitblinker.

  Spanje lijkt een van de favorieten te worden voor de wereldtitel in Rusland. Na een succesvolle kwalificatiecampagne maakte de ploeg van bondscoach Lopetegui ook tegen Costa Rica indruk.

  Al na tien minuten was het een eerste keer raak. Een voorzet van David Silva hobbelde richting Alba en die werkte af.  Chelsea-speler Morata verdubbelde voor de pauze de score.

  Na de koffie ontpopte David Silva zich tot man van de match. Na zijn assist voor de pauze, stond hij nu zelf twee keer aan het kanon. Eerst profiteerde hij van defensief geklungel en niet veel later schoof hij het leer in de verste hoek: 4-0.

  Ook Iniesta pikte nog een graantje mee. Hij legde de eindstand vast met een verschroeiend schot vanaf twintig meter. Costa Rica heeft nog huiswerk voor het WK. Gastland Rusland weet dat het dinsdag alles uit de kast moet halen om een nederlaag te vermijden in het oefenduel tegen Spanje.

  Bekijk de 5 Spaanse doelpunten:

  De statistieken van Spanje: