• home
 • video
 • pas verschenen

  10 op een rij voor Celtics, nieuwe sensatie Lonzo Ball uitgejoeld

  Kyrie Irving (l) beleeft een topavond, die van Lonzo Ball (r) is iets minder.

  In de Amerikaanse basketbalcompetitie doet voorlopig niemand beter dan recordkampioen Boston Celtics. Dat hebben de LA Lakers aan den lijve mogen ondervinden. Bij kampioen Golden State zijn de Splash Brothers weer op dreef.

  10 zege op een rij

  De Boston Celtics zijn bezig aan een sterke reeks. Het team van Kyrie Irving boekte tegen de LA Lakers zijn tiende zege op een rij: 107-96. Boston voert door die serie overwinningen de stand aan van de Eastern Conference in de NBA.

  Aron Baynes was topschutter voor de Celtics met 21 punten. Sterspeler Irving droeg 19 punten bij en Marcus Morris maakte er 18.

  Boegeroep voor Ball

  Voor de Los Angeles Lakers was het de zesde nederlaag in dit seizoen. Lonzo Ball kreeg het publiek over zich heen in TD Garden. Het aanstormende talent van de Lakers werd uitgejoeld door de fans van Boston.

  Celtics-speler Marcus Morris nam het op voor de 20-jarige knul. "Het is een goede jongen", vindt de forward. "Het is zijn vader (LaVar Ball, red). Die heeft een grote bek, dat weet iedereen."

  Ball was duidelijk onder de indruk van het boegeroep in Boston. Hij scoorde slechts 4 van zijn 15 worpen. De pointguard stapte van het parket met 9 punten, 6 assists en 5 rebounds.

  Splash Brothers scoren 50 punten

  De Golden State Warriors hebben de smaak van het winnen ook weer te pakken. De NBA-kampioen rekende af met Minnesota Timberwolves: 125-101. Met 9 overwinningen bezetten de Warriors de eerste positie in de Western Conference.

  Het derde speelkwart bleek cruciaal in het duel met Minnesota. Daarin scoorde Golden State liefst 44 keer en werd een gat geslagen. Splash Brothers Klay Thompson en Stephen Curry waren goed voor respectievelijk 28 en 22 punten.

  NBA-uitslagen woensdagnacht

  • Boston - LA Lakers 107-96
  • Phoenix - Miami 115-126
  • Detroit - Indiana 114-97
  • Orlando - New York 112-99
  • Golden State - Minnesota 125-101