• home
 • video
 • pas verschenen

  Laurent Ciman krijgt ex-Arsenal-speler als nieuwe trainer

  Rémi Garde was laatst aan de slag bij Aston Villa.

  De Fransman Rémi Garde is de nieuwe coach van Laurent Ciman bij Montréal Impact. Garde was in het verleden al coach van Lyon en Aston Villa.

  Rémi Garde (51) zat zonder club sinds hij in maart 2016 ontslagen werd bij Aston Villa. Daarvoor was de voormalige Franse international, die in 1998 de Engelse titel won met Arsenal, drie jaar lang coach van Lyon. Bij Montréal volgt Garde de Canadees Mauro Biello op, die vorige maand na twee seizoenen bedankt werd voor bewezen diensten.

  "We zijn heel gelukkig en trots te kunnen aankondigen dat Rémi Garde is aangesteld als coach en technisch directeur van Montréal Impact", zegt Joey Saputo, voorzitter en eigenaar van de club.

  Montréal wist zich dit seizoen in de MLS niet te plaatsen voor de play-offs. Het werd 9e in de Eastern Conference met 11 zeges in 34 wedstrijden. Vorig jaar bereikte Montréal nog de finale van de Eastern Conference.