• home
 • video
 • pas verschenen

  Oude bekenden vallen op in MLS: Pirlo neemt afscheid, Kljestan vecht robbertje, Vazquez stoot door

  Pirlo mocht invallen in de 90e minuut.

  In de Amerikaanse voetbalcompetitie zijn de finalisten van de "Conference"-finales bekend. In het oosten spelen Colombus en Toronto voor een plaats in de eindfinale. In het westen Houston en Seattle. Heel wat oude bekenden speelden een hoofdrol afgelopen nacht.

  Oosten: Pirlo neemt afscheid met nederlaag tegen Vazquez

  In het oosten zijn de beide clubs uit New York gesneuveld in de halve finales van hun conference. New York City won wel met 2-0 van Colombus Crew, maar dat was onvoldoende om de 4-1-nederlaag uit de heenmatch uit te wissen. 

  Bij New York City viel Andrea Pirlo nog in in de 90e minuut. Voor de Italiaan met een gouden baltoets was het zijn laatste optreden. Hij liet eerder al weten zijn contract niet te verlengen omdat zijn lichaam op is.

  New York Red Bull won met 0-1 op het veld van Toronto, maar ook dat volstond niet. New York had de heenmatch met 1-2 verloren. Zowel in de heen- als de terugwedstrijd stonden twee oude bekenden van het Belgische voetbal in de basis: Victor Vazquez bij Toronto, Sacha Kljestan bij New York.

  Kljestan kreeg tijdens de rust rood na een handgemeen in de spelerstunnel met Jozy Altidore. Het incident begon tien minuten eerder op het veld. Allebei kregen ze geel nadat ze neus aan neus hadden gestaan en Altidore uiteindelijk theatraal tegen de grond gegaan was (video).

  Het eerste incident tussen Kljestan en Altidore

  Tweets uit de Eastern Conference

  Westen: Dempsey en Senderos kijken elkaar in de ogen in volgende ronde

  In het westen klopte Houston Portland op eigen veld met 1-2. Voldoende om door te stoten naar de volgende ronde na de 0-0 in de heenmatch. Houston is tegenwoordig de club van onder meer Philippe Senderos, ex-Arsenal en -AC Milan.

  In de andere wedstrijd had Seattle zich drie dagen geleden op eigen veld al te sterk getoond voor Whitecaps. Clint Dempsey zorgde voor de twee doelpunten. Ook daar was de heenmatch op 0-0 geëindigd.