• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bogaerts over afhaken An Post: "Ierse bedrijven stellen meteen de Tour of Vuelta als doel"

  Kurt Bogaerts.

  De Ierse wielerploeg An Post-Chain Reaction verdwijnt voor een seizoen uit het wielerpeloton. "De Ieren hebben de financiële middelen, maar moeten de wielersport nog leren aanvoelen", zegt Kurt Bogaerts, die An Post-Chain Reaction samen met Sean Kelly runt.

  Bogaerts: "Ierse investeerders gaan heel voorzichtig te werk"

  Niko Eeckhout, Sam Bennett, Roy Jans, Kenneth Vanbilsen en Xandro Meurisse vormen een greep uit de renners die in het verleden voor An Post reden.

  De Ierse ploeg werkte in 2010 en 2011 nog een mooi deel van het Vlaamse voorjaar af. Maar door het afhaken van hoofdsponsor An Post trekt het team zich (voor even) terug uit het wielerpeloton.

  De brexit is een van de belangrijkste redenen. "Door de brexit is er veel twijfel bij potentiële investeerders", zegt ploegleider Kurt Bogaerts (foto). "Als Ierse ploeg hang je vaak af van het Verenigd Koninkrijk. En tot op heden is het onduidelijk wat de gevolgen van de brexit zullen zijn."

  "Bovendien heeft Ierland een crisis achter de rug. We merken dat potentiële investeerders voorzichtig en niet onbezonnen te werk willen gaan."

  "Deelname aan een grote ronde kost heel veel geld"

  Wielrennen geraakt alsmaar meer in de lift in Ierland. "Dat is te danken aan goede Ierse renners zoals Daniel Martin, Nicolas Roche, Sam Bennett en Ryan Mullen", zegt Bogaerts.

  "Maar toch is het wielrennen nog een onbekende sport in Ierland, in vergelijking met de traditionele Ierse sporten (zoals Gaelic football). De mogelijke investeerders willen daarom heel veel informatie krijgen over het wielrennen."

  "De return is ook belangrijk: Ierse bedrijven willen waar voor hun sponsorgeld. Tijdens gesprekken beginnen de Ierse bedrijven meteen over een deelname aan een grote ronde. Maar dat kost natuurlijk heel veel geld."

  Nochtans slaagde de Ierse ploeg Aqua Blue (foto) er in haar eerste seizoen wel in om meteen te starten in de Vuelta. "In het begin van het seizoen was dat een onrealistische doelstelling voor Aqua Blue. Misschien is het allemaal een beetje te snel gegaan voor die ploeg."