• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel zet zijn zegeteller op 10 in Noord-Brabant

  Toon Aerts en Corné van Kessel staan naast Van der Poel op het podium.

  Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft voor eigen publiek de GP van Brabant gewonnen. In Rosmalen stormde de Nederlander naar zijn 10e zege van het seizoen. Zijn landgenote Maud Kaptheijns (Crelan-Charles) was de sterkste bij de vrouwen.

  Primus op EK-circuit

  Mathieu van der Poel was duidelijk de sterkste in het decor van het Europees kampioenschap van volgend jaar. Halverwege de race had de Nederlandse veelvraat al een voorsprong van een halve minuut op zijn voornaamste belagers.

  Die heetten niet Wout van Aert, Lars van der Haar of Laurens Sweeck. Wel Europees kampioen Toon Aerts en Corné van Kessel. De twee Telenet-renners stonden naast Van der Poel op het podium. 

  Voor Van der Poel was het al zijn 10e zege van het seizoen. Eerder won hij in Eeklo, Iowa (VS), 2 keer in Waterloo (VS), Gieten (Ned), Meulebeke, Kruibeke, Zonhoven en Koksijde.

  In Rosmalen moest hij vandaag niet tot het uiterste gaan. "Een voorsprong van 15 seconden vond ik voldoend", sprak Van der Poel bij de Nederlandse krant BN DeStem. "Op dit parcours waren er genoeg punten om dat in de gaten te houden."

  Uitslag GP Brabant

  1. Mathieu van der Poel (Ned)
  2. Toon Aerts
  3. Corné van Kessel (Ned)
  4. Daan Soete
  5. Stan Godrie (Ned)

  Beelden van de wedstrijd:

  Kaptheijns bekoopt zege met vleeswonde

  Bij de vrouwen ging Maud Kaptheijns met de zege lopen. De Nederlandse ploeggenote van Wout van Aert kwam niet ongehavend uit de strijd. De winnares van de Wereldbekermanche in Koksijde finishte met een gapende vleeswonde onder haar linkerknie, waarschijnlijk omdat ze in de balkenzone tegen haar trapper was gebotst.
   
  Na de podiumceremonie snelde Kaptheijns naar het ziekenhuis om de wonde te laten hechten. Ploeggenote Loes Sels finishte als tweede in Rosmalen, Nikki Brammeier werd derde.