• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jeugdwerking Anderlecht en Standard scoort goed, Ajax is hofleverancier

  2 jeugdproducten van Anderlecht: Youri Tielemans en Leander Dendoncker.

  Het Internationaal Centrum voor Sportstudies CIES heeft bestudeerd welke clubs het grootste aantal voetballers aanleveren in de Europese competities. Ajax staat bovenaan de lijst, Anderlecht en Standard volgen op de 23e plaats.

  Anderlecht en Standard hadden op 1 oktober 2017 36 jeugdproducten in de Europese eerste divisies lopen. Racing Genk bekleedt de 39e plaats met 29 spelers.

  De eerste plaats wordt met 71 spelers ingenomen door Ajax, gevolgd door Dinamo Zagreb (67) en Partizan Belgrado (61). Real Madrid (58) is 4e, Sporting Lissabon en Sjachtjor Donjetsk (55) staan op een gedeelde 5e plaats.

  Als we alleen naar de 5 grootste competities kijken, dan is Real Madrid de toonaangevende club. Het stalde 41 jeugdproducten in de eerste afdelingen van Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje, waarvan 8 bij het eigen eerste elftal. Barcelona en Lyon volgen met 34 en 31 jeugdspelers.

  Een voetballer is voor het CIES (en voor de UEFA) een jeugdproduct van een club als hij er tussen zijn 15e en 21e minstens drie jaar verbleef.