• home
 • video
 • pas verschenen

  Max Verstappen verlengt z'n contract bij Red Bull

  Max Verstappen heeft twee overwinningen op zijn naam staan.

  Een overstap naar Mercedes of Ferrari is nog niet aan de orde voor Max Verstappen. De 20-jarige Nederlander rijdt ook de komende jaren voor Red Bull. Hij tekende bij tot en met 2020. "We jagen met Max op de wereldtitel", reageert teambaas Christian Horner.

  Twee jaar extra

  Max Verstappen rijdt zijn tweede seizoen bij Red Bull. Vorig seizoen maakte hij de overstap van dochterteam Toro Rosso. Hij debuteerde met een zege in Spanje.

  Dit jaar moest hij langer wachten op een overwinning. Die kwam er pas drie weken geleden in Maleisië. Eén week later finishte hij als tweede in Japan.

  Het moment om het contract open te breken bij Red Bull, want de voorbije maanden zouden Mercedes en Ferrari aangeklopt hebben bij de Nederlandse lefgozer.

  Die overstap is nog niet aan de orde. Verstappen had bij Red Bull nog een contract tot in 2018. Nu tekende hij bij tot en met 2020.

  "Altijd vertrouwen gekregen"

  Max Verstappen is zijn team dankbaar. "Red Bull heeft me altijd vertrouwen gegeven", reageert de Nederlandse F1-coureur. "Op mijn 16e kreeg ik een uitnodiging voor de jongerenopleiding, op mijn 17e kreeg ik al de kans om Formule 1 te racen."

  "We zijn allebei ambitieus en onze verstandhouding is altijd 100 procent geweest, wat er ook op het circuit gebeurd is. Ik ben zeer blij dat we een vervolgstuk aan onze samenwerking breien. Ik kijk al uit naar het volgende succes."

  "Bouwen een team om Max"

  "Max Verstappen is een echte racer en zijn talent is onbetwist", reageert teambaas Christian Horner. "We bouwen een team om hem heen en willen met Max gaan jagen op de wereldtitel."