• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk ontmaskert filmende "OHL-spion": "Wat zijn dat voor manieren"

  De training van Beerschot Wilrijk kreeg een opvallende gast.

  Bizar verhaal uit eerste klasse B, waar zondag de zeer interessante ontmoeting tussen Beerschot Wilrijk en OH Leuven op het menu staat. De training van Beerschot Wilrijk liep niet van een leien dakje door een ongewenste bezoeker.

  Wat er vanochtend gebeurde...

  Beerschot Wilrijk doet op zijn website het relaas. "Er was commotie op de ochtendtraining toen een man in de tribune werd opgemerkt die stiekem beelden aan het maken was van de standaardsituaties die de spelers van Beerschot Wilrijk inoefenden."

  "Toen de man hierop door trainer Marc Brys en sportief manager Frank Staes werd aangesproken, probeerde hij eerst zijn toestellen nog weg te moffelen. Maar nadien gaf hij toe dat hij wel degelijk beelden van een onderling trainingspartijtje had opgenomen."

  "Hij stelde dat hij dit louter deed voor eigen gebruik en ontkende elke link met OH Leuven. Tot hij door een van onze masseurs  - die niet zo lang geleden nog bij OHL werkte - "herkend" werd als iemand uit de entourage van de Leuvense club."

  "De man in kwestie voelde zich plots ongemakkelijk, gaf schoorvoetend toe dat hij "in opdracht" beelden maakte en kon niet snel genoeg het oefencomplex verlaten."

  Trainer Marc Brys tilt volgens Beerschot Wilrijk "behoorlijk zwaar aan dit incident". "Wat zijn dat nu voor manieren. Zonder toestemming beelden maken van onze training, zoiets kan niet. Dat vind ik er serieus over."

  Wat er vorig weekend gebeurde...

  "Het is trouwens voor de tweede week op rij dat Beerschot Wilrijk met dergelijke zaken geconfronteerd wordt", gaat de club verder.

  "Zopas lekte immers uit dat Westerlo-trainer Vedran Pelic vorige zondag zowel voor de wedstrijd als tijdens de rust de tactische bespreking van Marc Brys had staan afluisteren vanuit de toiletten die in 't Kuipje grenzen aan de bezoekerskleedkamer."

  "Ongehoord toch, zulke zaken", reageert Marc Brys. "Hoe diep kan je eigenlijk vallen? Niet moeilijk dat het tactisch plaatje bij Westerlo tegen ons klopte als een bus. Hoe dan ook, we laten ons daar niet door van de wijs brengen. Wij proberen zondag op een faire manier, dus louter op sportief vlak, OHL te kloppen."

  Westerlo reageert scherp: "Gratuite nonsens"

  Westerlo reageert als door een wesp gestoken. "Vedran Pelic ontkent ten stelligste zich van dergelijke bedenkelijke praktijken te bedienen om de tegenstrever te bekampen. Westerlo steunt hem hierin volledig", schrijft de club op haar website.

  "De betichtingen zijn niet alleen leugenachtig en kunnen dus feitelijk weerlegd worden, maar stroken ook totaal niet met het imago van de trainer van Westerlo of met het imago van onze club in het algemeen."

  "Westerlo en Pelic in het bijzonder stellen alles in het werk om de tegenstander op een sportieve wijze te bekampen en daarbij gaat natuurlijk heel wat aandacht uit naar de tactische voorbereiding van een wedstrijd. Soms loont de aanpak, soms ook niet. Dat hoort nu eenmaal bij het voetbal."

  "Dat Brys door het afleggen van dergelijke verklaringen zich tracht goed te praten, zegt meer over hem dan over onze club en trainer, wiens sportieve integriteit absoluut niet in twijfel kan worden getrokken."

  "Westerlo heeft steeds een goede band gehad met Beerschot, in welke vorm ook, en heeft die nog steeds. Het hoopt dan ook dat dergelijke gratuite nonsens het sportief verloop van de toekomstige duels niet zal beïnvloeden. Wat zijn dat nu voor een manieren."