• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Waarom stond Boliviaan op ploegfoto van Braziliaanse nationale ploeg?

  Marcelo Moreno was even weer een Braziliaan.

  Opvallend beeld voor de wedstrijd Bolivia-Brazilië: de Boliviaan Marcelo Moreno poseerde vrolijk mee op de Braziliaanse ploegfoto. "Als het nodig is, mogen jullie hem meenemen naar het WK", reageerde Moreno's vrouw op Instagram.

  Na het duel tussen Bolivia en Brazilië (0-0) gingen de foto's met de zuurstofmaskers de wereld rond. Maar voor de WK-kwalificatiematch stal de Boliviaan Marcelo Moreno de show.

  De 30-jarige Moreno stelde zich op de ploegfoto zonder schroom op tussen de Braziliaanse spelers.

  De reden? Moreno heeft een Braziliaanse vader en speelde bij de U17 en U20 voor de Braziliaanse selectie. "Ik had vorig jaar al geregeld met Neymar om een ploegfoto te maken met mij", zegt Moreno. "Maar er kwam die dag iets tussen voor mij."

  Bolivia is al uitgeschakeld voor het WK in Rusland, maar Moreno's vrouw droomt er stiekem van dat ze tijdens het WK toch het "kot" voor zich alleen heeft. Op Instagram richtte ze zich tot de bondscoach van Brazilië. "Als je mijn man nodig hebt, China ligt dicht bij Rusland!" Moreno speelt namelijk voor Wuhan Zall, in de Chinese 2e klasse.

  Zijn vrouw deed een oproep aan de bondscoach van Brazilië