• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Frauderende Carvalho krijgt gevangenisstraf (maar moet de cel niet in)

  Ricardo Carvalho won vorig jaar de Europese titel met Portugal.

  Ricardo Carvalho heeft in Spanje een boete van 140.000 euro en 7 maanden celstraf gekregen voor belastingontduiking. Omdat het niet om een gewelddadig misdrijf gaat, moet hij niet effectief de cel in.

  Spanje maakt al een tijdje jacht op topvoetballers die de belastingen, vaak van hun portretrechten, hebben omzeild. Eerder werd Lionel Messi al veroordeeld in een soortgelijke zaak. Nu moet ook Ricardo Carvalho op de blaren zitten.

  Carvalho heeft in zijn tijd bij Real Madrid (van 2011 tot 2012) de fiscus voor ruim een half miljoen euro opgelicht. Omdat hij dat bedrag al terugbetaalde en de feiten heeft toegegeven kreeg de Portugese verdediger een milde straf.

  Carvalho mag nog eens 140.000 euro extra betalen en hij kreeg ook een gevangenisstraf van 7 maanden, die hij niet zal moeten uitzitten. Carvalho zette een punt achter zijn carrière na de Europese titel met Portugal, maar hij keerde uiteindelijk terug uit zijn pensioen en speelt nu voor Shanghai SIPG.