Ga naar de inhoud

meest recent

FDJ haalt uit naar Moscon: "Door zijn gevaarlijk gedrag viel Reichenbach"

 di 3 oktober 2017 20:45
Gianni Moscon heeft zich niet populair gemaakt bij FDJ dit seizoen.
De Zwitser Sebastien Reichenbach heeft vandaag zijn elleboog gebroken na een val in de Tre Valli Varesine. Zijn ploeg FDJ wijst met een beschuldigende vinger naar Gianni Moscon (Sky).

Gianni Moscon zal na dit seizoen wat tijd nodig hebben om zijn imago op te poetsen. In de Ronde van Romandië slingerde hij racistische uitlatingen naar het hoofd van Kevin Reza (FDJ). Sky zett Moscon daarna 6 weken aan de kant en liet hem een sensibiliseringscursus volgen.

10 dagen geleden werd Moscon dan weer gediskwalificeerd op het WK, nadat hij ostentatief aan de Italiaanse ploegauto had gehangen om terug te keren naar het hoofdpeloton.

En vandaag zou Moscon opnieuw de boeman gespeeld hebben in de Tre Valli Varesine, een eendagskoers in Italië. "Sebastien Reichenbach heeft zijn elleboog gebroken. Zijn val werd veroorzaakt door gevaarlijk gedrag van een van zijn tegenstanders, Gianni Moscon", meldt FDJ op Twitter.

Opvallend dat een ploeg een concurrent beschuldigt van een val en die renner met naam en toenaam in het openbaar gooit.

De tweets van FDJ

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Moscon wenst Reichenbach spoedig herstel, maar geen excuses

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.