• home
 • video
 • pas verschenen

  Pijnlijk: Turgis juicht in Eurométropole Tour maar McLay wint nog

  Turgis waande zich te vroeg zegezeker.

  Anthony Turgis (Cofidis) zal 2 keer nadenken als hij nog eens op weg lijkt naar de zege. De Fransman maakte het zegegebaar in de Eurométropole Tour, maar werd nog in de slotmeters voorbijgezoefd door de Brit Dan McLay en Kenny Dehaes.

  Oliver Naesen die Groenewegen vorig seizoen "een deb" noemde in de Eurométropole Tour, behoort ondertussen tot het collectieve geheugen. Maar ook de editie van dit seizoen had een speciale ontknoping.

  Toen Anthony Turgis zich in de slotkilometer losmaakte uit een elitegroepje, leek de vogel gaan vliegen. Maar Turgis viel stil, voelde de aanstormende groep in zijn nek hijgen en gooide als een stervende zwaan zijn armen in de lucht.

  Maar dat was veel te vroeg, want de juichende Turgis werd in de slotmeters nog voorbijgeraasd door Dan McLay en Kenny Dehaes, die 2e eindigde. Belgisch kampioen Oliver Naesen toonde zich samen met Devenyns bedrijvig in de finale en moest vrede nemen met de 6e plaats.

  Uitslag

  1. Dan McLay (GBr)
  2. Kenny Dehaes
  3. Anthony Turgis (Fra)
  4. Jasper De Buyst
  5. Jean-Pierre Drucker (Lux)
  6. Oliver Naesen
  7. Maxime Vantomme
  8. Dries Van Gestel
  9. Baptiste Planckaert
  10. Amund Grondahl Jansen (Noo)
  11. Emiel Vermeulen
  12. Dries Devenyns
  13. Oscar Riesebeek (Ned)
  14. Maarten Wynants
  15. Alexey Vermeulen (VS)