• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Evi Van Acker zet punt achter haar carrière

  Evi Van Acker beleefde hoogtes en laagtes op de Olympische Spelen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Evi Van Acker heeft beslist om niet voort te doen als zeilster. De leading lady van het zeilen veroverde in augustus nog zilver op het WK, maar ziet een nieuwe olympische cyclus niet meer zitten. Van Acker (31) won de bronzen medaille op de OS van 2012 in Londen.

  De Olympische Spelen lopen als een rode draad doorheen de indrukwekkende carrière van Evi Van Acker. In de aanloop naar de Olympische Spelen in Peking, die ze afsloot op de achtste plaats, brak ze door.

  Vier jaar later in Londen beleefde ze haar hoogtepunt. In een spannende medaillerace leek ze nog naast het podium te vallen, maar op de valreep greep ze brons. Dankzij die medaille werd ze verkozen tot Sportvrouw van het Jaar en kreeg ze ook de Vlaamse Reus en de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

  Na lang wikken en wegen en een pauze om haar te concentreren op haar studies ging Van Acker door tot Rio. Daar ging ze resoluut voor goud, maar ziekte strooide roet in het eten. De teleurstelling na haar vierde plaats was enorm.

  Van Acker stond meer dan een decennia aan de top in de Laser Radial-klasse, maar op de grote momenten liep het telkens mis. Zo moest ze op de WK's in 2011 en 2017 tevreden zijn met zilver, achter haar eeuwige rivaal, de Nederlandse Marit Bouwmeester.

  Palmares Evi Van Acker

  Op de Olympische Spelen:

  • 2008 in Peking: 8e
  • 2012 in Londen: brons
  • 2016 in Rio: 4e 

  Op het WK:

  • 2006 in Los Angeles: 5e
  • 2009 in Karatsu: 6e
  • 2011 in Perth: zilver
  • 2014 in Santander: brons
  • 2015 in Oman: brons
  • 2017 in Medemblik: zilver

  Op het EK:

  • 2007 in Scheveningen: goud
  • 2011 in Helsinki: goud

  Felicitaties op Twitter: