• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse telt 3 op 12: "Ik kan moeilijk de schoenen van de spelers aantrekken"

  Bij Lierse likken ze hun wonden na een 3 op 12 in 1B. Op Cercle werd zaterdagavond met 2-0 verloren. Trainer Fred Vanderbiest zegt zich nog geen zorgen te maken.

  "Als Lierse na 20 minuten met 0-2 geleid had, had niemand iets kunnen zeggen. We gaven in de eerste helft nauwelijks iets weg. Cercle kwam 2 keer in onze 16", zegt Vanderbiest.

  "We zaten goed in de wedstrijd. Ook toen we vroeg na de rust met 10 vielen, bleven we goed voetballen. Op het einde slik je de 2-0, nadat iemand bij ons uitgegleden was. Voor de zoveelste keer."

  "Dat is ontoelaatbaar voor een profvoetballer. Maar je ziet het elke week gebeuren. Ik had de spelers gewaarschuwd, maar ik moeilijk hun schoenen aantrekken."

  Met 3 op 12 is de start van Lierse magertjes. Maakt Vanderbiest zich zorgen? "Neen. Wij kennen onze plaats. 75% van de spelers die er waren toen ik aankwam, is intussen verkocht of geblesseerd. Of ze sukkelen met een bacterie die 1 mens op de 100.000 oploopt. Dan moet je opnieuw beginnen."'

  "We hadden al wat meer punten kunnen hebben, maar hadden ook wat pech. We hebben daarnaast ook al tegen de op papier beste 4 teams van de reeks gespeeld. De rest komt daarachter."

  "Vechten voor de 4e plaats"

  "Ik doe niet aan doemdenken, maar als je ziet welke kwaliteit we ingeleverd hebben en de moeilijkheden die we hebben om nieuwe spelers binnen te halen (vooral door het financiële aspect), dan zal het vechten worden voor de 4e plaats. Zo simpel is het", besluit Vanderbiest.