• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots koopt tijd met ruime zege tegen Gabon

  Marc Wilmots is voorlopig leider met Ivoorkust.

  In de Afrikaanse kwalificatiecampagne voor het WK heeft Ivoorkust met 0-3 gewonnen van Gabon. Voor bondscoach Marc Wilmots was deze zege een opsteker.

  Marc Wilmots ligt al een tijdje onder vuur. Wilmots, die sinds maart bondscoach is van Ivoorkust, verloor krediet na de 5-0-pandoering tegen Nederland in een oefenmatch en de 2-3-nederlaag tegen Guinee in de WK-voorronde.

  Maar tegen Gabon deden de Ivorianen van Wilmots hun job: Gradel (55') en Doumbia (77' en 83') waren de schutters in de 0-3-zege. Na 3 van de 6 speeldagen is Ivoorkust leider met 7 punten. Marokko heeft 5 punten, Gabon 2 en Mali 1 punt. Alleen de groepswinnaar krijgt een ticket voor Rusland.

  Dinsdag neemt Ivoorkust het in eigen huis op tegen Gabon. Daarna maken de troepen van Wilmots nog de verplaatsing naar Mali (02/10) en krijgen ze het bezoek van Marokko (06/11).