• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Acker: "Ik ben wereldkampioene in het kwaad zijn op mezelf"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Evi Van Acker (31) baalde bij Sporza na haar zilveren medaille op het WK. "Ik had gisteren harder moeten zijn", zegt de zeilster. Wat brengt haar toekomst? "Dit resultaat heeft niets met mijn beslissing te maken."

  "Ik had het gisteren moeten afmaken"

  Een gebrek aan wind nekte Evi Van Acker vandaag. Onze landgenote kreeg geen kans meer om haar zilveren medaille nog om te zetten in een gouden exemplaar.

  "Dit is een zeer vervelend gevoel", reageert Van Acker bij Sporza. "Ik heb de hele week goed gevaren en heb geen echte steek laten vallen. Maar vandaag krijg ik geen kans om het af te maken. Ik had het beter gisteren gedaan."

  "Ik was naar hier gekomen voor de wereldtitel en ik denk dat ik goed genoeg ben voor de titel. Ik baal nu ontzettend dat ik gisteren niet volledig voor de aanval ben gegaan in de tweede race. Ik vond het toen een te groot risico, maar soms moet je meer risico's nemen als je de titel wil pakken."

  "Of ik te lief geweest ben? Dat kan zeker. Ik had harder moeten zijn. Maar ik heb zelf de keuze gemaakt om het niet te doen. En kiezen is verliezen. Ja, ik ben kwaad op mezelf. Ik ben wereldkampioene in het kwaad zijn op mezelf."

  "Toekomst? Hoe ouder je wordt, hoe meer er meespeelt"

  Hoe zien de toekomstplannen van Evi Van Acker eruit? Komt er nog een revanche voor deze gemiste kans? "Ik moet alles eens op een rij zetten en denken hoe ik de komende tijd wil invullen. Maar dit resultaat heeft niets met mijn beslissing te maken."

  "Topsport moet je aan 100 procent doen. Als je het alleen doet voor de medailles, dan is het een zeer leeg bestaan. Je moet het echt doen omdat je het wil doen."

  "Ik heb er al veel over nagedacht. Ik draai al vele jaren mee en dan is er een moment waarop je nadenkt over het einde. Hoe ouder je wordt, hoe meer er ook meespeelt. Als ik het gevoel heb dat ik er niet meer elke dag 100 procent voor wil gaan, dan zal ik het niet meer doen."