• home
 • video
 • pas verschenen

  Topdag voor Wanty in Limousin, Vuillermoz kaapt eindzege weg door boni's

  Vuillermoz is de eerste Fransman sinds Perget in 2009 die de Limousin wint.

  Een een-tweetje voor Wanty-Groupe Gobert in de Ronde van de Limousin, met Guillaume Martin en Jérôme Baugnies die Mathieu van der Poel van de dagzege hielden. Alexis Vuillermoz zet zijn naam op het palmares van de rittenkoers, de eerste Fransman sinds 2009 die daarin slaagt.

  Het werd een strijd op twee fronten in de slotrit naar Limoges. In de strijd om de eindzege deed Alexis Vuillermoz onderweg de beste zaak door bonificatieseconden voor de neus van leider Eli Gesbert af te snoepen.

  Gesbert moest nu aan de finish seconden rapen om alsnog eindwinnaar te worden. Maar dat was buiten twee renners van Wanty-Groupe Gobert gerekend. Guillaume Martin en Jérôme Baugnies bleven samen voor het peloton uit. Thuisrijder Martin kreeg de zege cadeau. Mathieu van der Poel won de sprint om de derde plaats.

  Uitslag rit 4

  1. Guillaume Martin (Fra) -
  2. Jérôme Baugnies
  3. Mathieu van der Poel (Ned)
  4. Damien Touze (Fra)
  5. Manuel Belletti (Ita)
  6. David van der Poel (Ned)
  7. Alexis Vuillermoz (Fra)
  8. Oscar Riesebeek (Ned)
  9. Lorenzo Rota (Ita)
  10. Francesco Gavazzi (Ita)

  Eindstand

  1. Alexis Vuillermoz (Fra)
  2. Elie Gesbert (Fra)
  3. Francesco Gavazzi (Ita)