• home
 • video
 • pas verschenen

  Zidane vindt schorsing voor Ronaldo te zwaar: "Dit stoort mij"

  Ronaldo verteerde zijn uitsluiting niet goed.

  Real Madrid-coach Zinedine Zidane heeft niet veel begrip voor de vijf speeldagen schorsing die Cristiano Ronaldo kreeg na zijn optreden in de heenwedstrijd van de Spaanse Supercup. "Ik wil me niet bezighouden met het werk van de scheidsrechters, maar dit klopt niet."

  Cristiano Ronaldo werd zondag met twee keer geel achter zijn naam van het veld gestuurd. De Portugees was daar zo kwaad om dat hij scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea een duw in de rug gaf. Die actie leverde hem vier matchen schorsing op, bovenop de ene match schorsing voor de rode kaart.

  Zidane vindt de straf van de Spaanse voetbalbond te zwaar. "Dit stoort mij, dit stoort ons", zei hij op een persconferentie naar aanleiding van de terugmatch. "Ik wil mij niet bezighouden met het werk van de scheidsrechters. Maar als je kijkt naar wat er is gebeurd, en dan weet dat Cristiano vijf wedstrijden niet mag spelen, dan is er iets verkeerd. Vijf wedstrijden is veel."

  Real Madrid zal waarschijnlijk in beroep gaan. "Ik weet niet precies hoe de situatie is. We wachten tot het comité morgen vergadert en dan zullen we zien."

  Morgen staat de terugwedstrijd al op het programma. Real heeft een mooie uitgangspositie, maar Zidane blijft op zijn hoede. "In voetbal is alles mogelijk wanneer je een terugwedstrijd hebt. We zullen tot op het einde goed moeten spelen want Barcelona had in de heenmatch ook kansen om te winnen."