• home
 • video
 • pas verschenen

  Rigoberto Uran rijdt 3 jaar langer bij Cannondale: "Wil in 2018 de Tour winnen"

  Rigoberto Uran (30) eindigde dit jaar tweede in de Tour de France.

  De Colombiaan Rigoberto Uran, de tweede van de Tour, heeft zijn contract bij Cannondale-Drapac tot 2020 verlengd. "Ik ben hier heel gelukkig", zegt de 30-jarige Uran, die aan zijn tweede seizoen bezig is bij het team van de Belgen Sep Vanmarcke en Tom Van Asbroeck.

  Slipstream, de Amerikaanse holding achter het team, maakte de langere verbintenis vandaag bekend. "Ik ben heel gelukkig bij het team", stelt Uran in een persbericht.

  "De omgeving ligt me en ik heb plezier zowel op de fiets als daarbuiten. Een contract van drie seizoenen biedt me veel zekerheid. Het team steunt me bovendien volop in mijn opzet om volgend seizoen alles op de Tour te zetten. Die wil ik in 2018 winnen."

  Ook twee keer tweede in Giro

  Uran fietst sinds 2016 voor Cannondale. Daarvoor was hij aan de slag bij Unibet (2007), Caisse d'Epargne (2008-2010), Sky (2011-2013) en Quick-Step (2014-2015).

  De Colombiaanse allrounder moest dit jaar in de Tour alleen Chris Froome voorlaten. Uran won de negende rit na een spannende spurt. In 2013 en 2014 stond hij ook al twee keer als tweede op het Giropodium, in 2012 was hij de controversiële tweede van de olympische wegrit in Londen en in 2015 won hij de GP Quebec.

  Tweet van Cannondale-Drapac: