• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ambitieuze EK-selectie: "Onze collectieve sterkte kan vruchten afwerpen"

  Jens Debusschere wist de Tour goed te verteren.

  Zondag strijdt de Belgische delegatie voor eremetaal op het EK wielrennen. Met Debusschere, Theuns en Keukeleire heeft bondscoach Kevin De Weert snelle mannen in overvloed. "De wind en de regen zullen er zondag een aangenaam kijkstuk van maken", zegt Keukeleire.

  Keukeleire: "De wind en regen kunnen het interessant maken"

  Met het EK wielrennen zondag in het Deense Herning in het vooruitzicht tracht de Belgische selectie enkele mogelijke scenario's in te schatten. Kersvers Lotto-Soudalrenner Jens Keukeleire kwam goed uit de Tour en reed ook afgelopen weekend in de Clasica San Sebastian aardig mee. "De wind en de regen zullen hun rol spelen", voorspelt Keukeleire.

  "Samen met de open en relatief vlakke omloop zijn dat factoren die voor een mooie koers kunnen zorgen. Zonder regen of wind zou het hier zondag maar een saai boeltje worden. Een echte ravage zal het niet worden, denk ik, maar als we eens stevig op de trappers gaan staan zullen sommigen het wel moeilijk krijgen."

  Theuns: "Zal me moeten weren tegen Viviani, Cocquard en Kristoff"

  Titelverdediger Peter Sagan moeten de Belgen alvast niet vrezen zondag, want hij is niet van de partij. Kan Edward Theuns zo iets forceren? "Een vreemd deelnemersveld. Maar met Viviani, Cocquard en Kristoff sieren er wel enkele topnamen de affiche. Als ik tegen die mannen moet sprinten kom ik misschien wel in de buurt, maar echt favoriet ben ik natuurlijk niet", blikt Theuns vooruit.

  "De vraag is wel of Cocquard en Kristoff op genoeg steun kunnen rekenen binnen hun ploeg. En dat is net onze troef, denk ik. Wij zullen het vooral van onze collectieve sterkte moeten hebben. We moeten de koers hard maken en proberen met een kleinere groep naar de finish te gaan. Ik zie hier zeker mogelijkheden."

  Debusschere: "Leuk dat Sagan ons ook eens een kans laat om te winnen"

  Jens Debusschere liet geen overweldigende indruk na in de Ronde van Polen, maar koestert vertrouwen voor zondag. "Ik groei stilaan naar mijn topvorm", zegt de voormalig Belgisch kampioen. "In Polen zat ik niet super in de wedstrijd tijdens de eerste 2 dagen, en daarna zat het niet echt mee. Hoe dan ook denk ik dat ik zondag wel goed voor de dag zal komen."

  Met Keukeleire, De Buyst en Theuns zitten er tal van snelle mannen in de Belgische EK-selectie. Dat vormt geen probleem volgens Debusschere. "Ik maak me geen zorgen. We gaan heus niet allemaal aan elkaars zijde sprinten. Iedereen is verstandig genoeg om voor zichzelf te beslissen wat de beste keuze is. Afspraken en eerlijkheid dringen zich evenwel op", zegt Debusschere.

  "Een zwak deelnemersveld? Daar ben ik niet helemaal mee akkoord. Oké, vele toppers zeggen af omdat de koers niet echt in hun schema past, maar er rijdt nog steeds mooi volk mee. Uiteindelijk is het wel eens plezant dat Sagan verstek geeft, want zo kunnen wij eens winnen", grapt Debusschere.