• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Teuns na ritzege in Polen: "Ik heb er bijna geen woorden voor"

  Teuns klopte gisteren de Bora-tandem Sagan en Majka.

  Dylan Teuns moest eventjes wachten op zijn eerste profzege, maar verzamelt dezer dagen plots overwinningen bij de vleet. "Ik hoop op een mooi eindresultaat", vertelde hij na zijn nummertje in de Ronde van Polen.

  "Tegen zulke namen: bijzonder"

  Dylan Teuns won in de Ronde van Wallonië 2 ritten en het eindklassement. In de Ronde van Polen schoot de 25-jarige klimmer van BMC weer raak.

  "Dit is mijn 4e overwinning in 8 dagen. Ongelofelijk: ik heb er bijna geen woorden voor", reageert Teuns. "Dit is ook mijn eerste WorldTour-zege. Dat is echt wel bijzonder, zeker tegen zulke namen."

  "Ik ben mijn ploegmaats enorm dankbaar"

  Dylan Teuns bedankte zijn ploegmaats. "Ze leverden ongelofelijk werk om de aanvallen af te slaan en me uiteindelijk naar een goeie positie te brengen. Ik ben hen daarvoor enorm dankbaar."

  "Net zoals in de Ronde van Wallonië geloofden ze in mij, want zo'n etappe ligt me wel. Ik kom hier tot mijn recht. Het geeft vertrouwen als je team zo voor je werkt."

  "Al was ik hier vooraf wel voorzichtig, want ik voelde in de eerste twee etappes dat het niveau wel een pakje hoger ligt dan in de Ronde van Wallonië."

  "Mag van team mikken op eindzege"

  Kan Dylan Teuns de Ronde van Polen winnen? "Dit motiveert me voor de rest van de week. Het doel was deze rit, maar ik krijg van het team ook de kans om te mikken op een klassement. Er zijn hier veel goeie renners, maar ik hoop op een mooi eindresultaat."