• home
 • video
 • pas verschenen

  Aubameyang scoort twee keer tegen Milan en mag niet meer weg van Dortmund

  Aubameyang (archieffoto) scoorde twee keer voor Dortmund.

  AC Milan en Borussia Dortmund hebben op tournee in China een oefenmacht tegen elkaar gespeeld. Dortmund won verdiend met 1-3, dankzij onder meer twee goals van Pierre-Emerick Aubameyang.

  De omstandigheden in Guangzhou in China waren allesbehalve makkelijk. In de regen en bij extreme vochtigheid opende Sahin de score in de 16e minuut. Vanop de penaltystip verdubbelde Aubameyang de Duitse voorsprong.

  Bacca maakte na 24 minuten de aansluitingstreffer na een dribbelactie waar een beetje geluk bij kwam kijken, maar die de ex-speler van Club Brugge wel knap afwerkte met de buitenkant van de voet.

  In de tweede helft legde Aubameyang de eindscore vast na een assist van Pulisic.

   

  "Aubameyang vertrekt niet"

  De toekomst van Aubameyang was deze zomer een van de grote vraagtekens in het internationale voetbal. De Gabonees wordt genoemd bij verschillende topclubs, maar de clubleiding had de spits een ultimatum gegeven voor een vertrek en dat is overschreden.

  "Aubameyang vertrekt niet. We beschouwen de transferperiode nu als gesloten", sprak Michael Zorc na de oefenwedstrijd duidelijke taal. De 28-jarige aanvaller werd in verband gebracht met Paris Saint-Germain, AC Milan en clubs uit China, maar niemand wilde voldoen aan de vraagprijs van 80 miljoen euro.