• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven op hoogtestage: "Wil top zijn voor het WK"

  Op de Stelvio was Jasper Stuyven in goed gezelschap.

  Uiteraard is niet elke profrenner aanwezig in de Tour. Jasper Stuyven legt momenteel de basis voor de rest van het seizoen op hoogtestage in de buurt van Sankt Moritz.

  “Ik ben hier nog zeker tien dagen. Daarna rijd ik de Ride Londen, de Eneco Tour en wellicht Quebec en Montreal. Dan zal ik hopelijk top zijn voor het WK. Londen is vooral om ritme op te doen, maar vanaf de Eneco Tour hoop ik dat de hoogtestage en de zware trainingen renderen en dat ik kan meedoen om de prijzen", vertelt Stuyven aan Sporza.

  Heeft de Trek-renner in Zwitserland tijd om de Tour te volgen? “Ik heb nog maar 2 à 3 keer live naar de Tour gekeken. Na de training check ik wel alles op het internet. Op zich vind ik het niet jammer dat ik er niet bij ben. De ploeg zet alles op Contador, dan is er geen plaats voor eigen ambities. In de toekomst hoop ik wel te kunnen terugkeren naar de Tour.”

  "Wat Contador nog kan? Hij koerst graag agressief, dus het zou me verbazen als hij dat niet gaat doen in de komende bergritten. Hopelijk resulteert dat in een etappezege. Het podium halen wordt wel al heel moeilijk. In de massasprint zou het mooi zijn als Degenkolb Kittel eens kan kloppen."