• home
 • video
 • pas verschenen

  Sweeck blijft aanstormend peloton voor in GP Jean-Pierre Monseré

  Sweeck bleef Jans en Baugnies voor in Roeselare.

  Laurens Sweeck heeft de GP Jean-Pierre Monseré (1.1) gewonnen in Roeselare. De veldrijder van Era-Circus bleef nipt uit de greep van het peloton. Roy Jans en Jérôme Baugnies sprintten naar de dichtste ereplaatsen.

  In het West-Vlaamse Heuvelland kregen de renners 203 kilometer onder de wielen geschoven. De wedstrijd bleef heel lang gesloten. Vijf renners, zonder grote namen, probeerden het in de voorlaatste ronde, maar raakten niet weg.

  In de slotronde rukte een groep van 21 renners zich dan toch los. Veldrijder Laurens Sweeck demarreerde in het zicht van de streep weg van zijn medevluchters en hield zijn inspanning knap vol. Hij bolde solo over de finishlijn en hield nog net Roy Jans en Jérôme Baugnies af.

  Sweeck volgt op de erelijst grote namen als Van Keirsbulck, Roelandts en Boom op. Het is voor de 23-jarige cyclocrosser de allereerste zege op de weg.

  Uitslag GP Jean-Pierre Monseré (1.1):

  1. Laurens Sweeck
  2. Roy Jans
  3. Jérôme Baugnies
  4. Edward Planckaert
  5. Jérémy Leveau
  6. Alexander Krieger
  7. Dries De Bondt
  8. Taco Van der Hoorn
  9. Cyrus Monk
  10. Timothy Stevens

  Beelden van de finish: