• home
 • video
 • pas verschenen

  Oogverblindend: Engelse vierdeklasser wil aanvallers afschrikken met truitje

  Ben jij fan van de trui?

  Scott Brown, de eerste doelman van de Wycombe Wanderers, moest even slikken toen hij zijn outfit voor het komende seizoen te zien kreeg. Die is op zijn minst gezegd nogal gewaagd, maar volgens de club heeft het opvallende design wel degelijk een nut. "Het doet de doelman groter en imposanter lijken." De opvallende outfit wordt alvast vlot besteld.

  Normaal ligt de internationale pers niet wakker van de shirtvoorstelling van Wycombe Wanderers, een club uit de Engelse vierde klasse, maar nu konden de journalisten de outfit van de club bijna letterlijk niet negeren.

  Het truitje dat de doelman moet aantrekken is fluogeel met psychedelische en bontgekleurde vormen. Je wordt bijna misselijk als je er een beetje te lang naar kijkt, maar dat is ook de bedoeling. "Een trui met opvallende motieven moet onze doelman groter en imposanter doen lijken wanneer een aanvaller op hem afstormt om op doel te schieten."

  Het idee zou zelfs wetenschappelijk onderbouwd zijn. "Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar de wetenschap achter een keeperstrui en we zien veel opvallende kleuren terugkomen", aldus de club. "We hopen dat de trui een effect zal hebben op het veld. Ook hopen we dat hij aanslaat bij de fans, zodat we veel exemplaren kunnen verkopen."

  Dat laatste lijkt alvast goed te lukken. Er stroomden zelfs al bestellingen binnen vanuit Canada.

  Tweets over de trui: