• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona nodigt Chapecoense uit voor oefenmatch in Camp Nou

  Barcelona neemt het op 7 augustus op tegen Chapecoense.

  Op 7 augustus mag Chapecoense op bezoek in Camp Nou om de Trofeu Joan Gamper te betwisten. Barcelona nodigt de Braziliaanse club uit, nadat die vorig jaar tal van spelers en stafmedewerkers had verloren in een vliegtuigcrash. De wedstrijd is dan ook een eerbetoon aan de overledenen.

  Chapecoense werd in november vorig jaar zwaar getroffen door een drama: de club verloor een groot deel van haar spelers en staf bij een vliegtuigcrash. Clubs uit de hele wereld betuigden massaal hun steun. Daar draagt Barcelona nu een steentje aan bij door de Braziliaanse eersteklasser uit te nodigen in Camp Nou.

  Op 7 augustus zullen Barcelona en Chapecoense de Trofeu Joan Gamper betwisten - een jaarlijks eerbetoon aan de oprichter van de Catalaanse club. Deze editie krijgt dus nog een extra betekenis, als hommage aan de 71 personen die vorig jaar het leven lieten in de crash.