• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mathijssen verlaat Westerlo dan toch, T2 Pelic wordt T1

  Jacky Mathijssen kon Westerlo niet in 1A houden.

  Jacky Mathijssen zal volgend seizoen geen coach meer zijn van Westerlo, waarmee hij van 1A naar 1B zakte. De 53-jarige voetbaltrainer twijfelde zelf lang of hij zou doordoen, maar hakte de knoop nu door: "All the best Westel." Ex-speler en assistent Vedran Pelic mag het als hoofdcoach proberen.

  Mathijssen was in september vorig jaar Bob Peeters komen vervangen. Die had het seizoen ervoor Westerlo op de valreep kunnen redden, maar kon het tij in de eerste weken van het nieuwe seizoen niet keren.

  Mathijssen leek Westerlo van een verlengd verblijf in 1A te kunnen laten genieten, maar op de laatste twee speeldagen maakte rode lantaarn Moeskroen nog een achterstand van 4 punten goed.

  Afscheidstweet

  Het was de voorbije weken onduidelijk of de ex-trainer van STVV, Charleroi, Club Brugge, Lokeren, (Germinal) Beerschot en OHL nog zou aanblijven. De twee partijen kwamen uiteindelijk niet tot een vergelijk.

  Mathijssen stuurde volgende tweet de wereld in: "Net afscheid genomen van Westerlo. Blijft toch droef moment ook al weet je dat omstandigheden niet werkbaar blijven." Rancune is er niet: "All the best Westel!!"

  Westerlo: "Vonden geen gezamenlijk project"

  Westerlo reageerde kort op de scheiding: "We hebben samen beslist geen nieuwe overeenkomst aan te gaan. We konden geen gezamenlijk sportief en financieel project uitwerken waarbij beide partijen voldoende garanties zagen voor een vruchtbare verdere samenwerking."

  "Westerlo was tevreden over de werkwijze van trainer Mathijssen en hoopt dat hij in de toekomst een club kan vinden waar hij zijn visie volledig kan uitwerken."

  Pelic krijgt kans als T1

  Westerlo moest niet ver zoeken voor een vervanger van Mathijssen. T2 Vedran Pelic, die van 1998 tot 2003 bij de Kempense club voetbalde, schuift een rij op. "De twee partijen onderhandelen momenteel over een contract voor meerdere seizoenen en hopen snel een akkoord te vinden", luidt het bij Westerlo. De 41-jarige Bosniër nam de voorbije seizoenen al een aantal keer een interim waar.