• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Rossom krijgt daverend applaus van Valencia, dat 1 match van titel verwijderd is

  Sam Van Rossom.

  De geblesseerde Sam Van Rossom vuurde gisteren zijn club Valencia aan in de 3e titelmatch. En dat heeft geholpen, want Valencia leidt nu met 2-1 tegen Real Madrid. Vrijdag kan Valencia voor het eerst de Spaanse landstitel veroveren.

  Van Rossom ziet Valencia op voorsprong komen

  Belgian Lion Sam Van Rossom had zelf graag op het parket gestaan, maar de 31-jarige Belg geraakte midden mei geblesseerd aan zijn knie.

  Daardoor mist hij de play-offs met Valencia, dat tegen Real Madrid voor de titel speelt. In een best-of-5. Titelverdediger Real won het eerste duel, maar Valencia krabbelde terug. Na het 2e duel was het team van Sam Van Rossom ook gisteren te sterk voor de Madrilenen.

  Van Rossom kwam zijn ploegmakkers aanmoedigen in Valencia, waar hij een staande ovatie kreeg van de fans. De Belgian Lion hoopt op tijd fit te geraken voor het EK basketbal, dat eind augustus van start gaat.