• home
 • video
 • pas verschenen

  Kampioen Vadis Odjidja is Voetballer van het Jaar in Polen

  Vadis Odjidja werd door zijn collega-voetballers in Polen uitverkoren.

  Eén dag na de Poolse titel met Legia Warschau is Vadis Odjidja ook individueel in de prijzen gevallen: de 28-jarige ex-speler van Anderlecht en Club Brugge werd op een gala uitgeroepen tot Middenvelder en Voetballer van het Jaar.

  Voor het afsluitende gala van de Poolse "Ekstraklasa" konden alle voetballers uit de eerste klasse hun stem uitbrengen. Vadis Odjidja, die in augustus door toenmalig coach Besnik Hasi bij Norwich werd weggeplukt, kreeg twee prijzen: beste middenvelder én beste voetballer.

  Legia Warschau kende geen makkelijk seizoen, maar finaal stond het na de slotspeeldag op zondag toch bovenaan. Odjidja was goed voor vier goals in 30 matchen.

  Met Hasi plaatste Legia zich voor de Champions League. In een groep met Real Madrid, Sporting Lissabon en Dortmund eindigde Legia derde. Onder meer dankzij een 3-3 tegen Real, waarbij Odjida met een beauty een fraaie comeback inluidde.

  Tweets over de uitverkiezing:

  De beauty van Odjidja tegen Real Madrid: