• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi wil attractiepark openen in China: "Bezoekers leren zijn leefwereld kennen"

  Messi wil in 2019 het "Messi Experience Park" openen.

  De Argentijnse topvoetballer Lionel Messi wil in 2019 een attractiepark gewijd aan het voetbal openen in Nankin, in het zuidoosten van China. Dat heeft de Spaanse audiovisuele groep Mediapro als partner van het project donderdag gemeld. Het attractiepark zal de naam "Messi Experience Park" krijgen.

  Het pretpark zal volgens Mediapro meer dan twintig attracties tellen verdeeld over 46.000 m² overdekte ruimtes, 12.000 m² groene ruimte en speelzones en 25.000 m² publieke ruimte. De voorbereidingen voor het bouwproject zijn twee jaar geleden al gestart.

  "Het idee is om de bezoekers onder te dompelen in de leefwereld van Messi. Het "Messi Experience Park" zal de nieuwste attracties combineren met allerlei voetbalfaciliteiten", vertelt Mediapro, een partner van zowel het Chinese televisiebedrijf Phoenix als Leo Messi Management, het bedrijf achter de vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal.

  Tweet: