• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nys: "Van der Poel staat zondag op het podium"

  Mathieu van der Poel zit met zijn hoofd bij het mountainbiken.

  Zondag rijdt Mathieu van der Poel in Duitsland de tweede Wereldbekermanche van het mountainbikeseizoen. Sven Nys koestert hoge verwachtingen.

  "Indrukwekkend in Tsjechië"

  Na een tussendoortje in de Ronde van België zit Mathieu van der Poel zondag weer op zijn mountainbike. Vorig weekend reed hij vanuit de 90e startpositie naar de 8e plaats in de openingsmanche van de Wereldbeker in Tsjechië.

  Volgens Sven Nys doet hij komende zondag in de Wereldbekermanche in Duitsland nog beter. "Van der Poel staat zondag op het podium in Albstadt", denkt de ex-crosser en -mountainbiker. "Wie weet doet hij daar wel mee voor de overwinning."

  "In Tsjechië verloor hij anderhalve minuut, maar wel in de eerste ronde. Door valpartijen, oponthoud en andere zaken kon hij nooit zijn ding doen. In de voorlaatste ronde reed hij wel de rapste ronde van het hele peloton. Dat was indrukwekkend."

  "Olympische kampioen zal handen vol hebben"

  Vorig weekend moest Mathieu van der Poel achteraan starten. "Dat is een catastrofe", weet Sven Nys uit eigen ervaring. "In het moutainbiken rijd je vaak over smalle paden: single tracks. Voorbijsteken is niet vanzelfsprekend."

  De top 10-plaats in Tsjechië leverde Van der Poel een betere startpositie op in Duitsland. "Olympisch kampioen Nino Schurter, winnaar van de eerste WB-manche, zal zijn handen vol hebben met Van der Poel. Met Mathieu moet je in elke discipline rekening houden."