• home
 • video
 • pas verschenen

  Vrouwen AA Gent kloppen Anderlecht in Belgische Beker

  Gent wint voor de eerste keer de Beker van België.

  0 / 0

  Gent wint voor de eerste keer de Beker van België.

  De vrouwen van AA Gent hebben voor het eerst in de geschiedenis de Beker van België gewonnen. In de finale won het verdiend van Anderlecht met 1-3. Voor Anderlecht is het de tweede verloren bekerfinale op rij. Gent volgt op de erelijst Lierse op.

  Gent had nog een eitje te pellen met Anderlecht nadat de Brusselaars Gent hadden uitgeteld in de titelrace. Dat maakte Gent meteen duidelijk. Gent domineerde de eerste helft en kwam verdiend op voorsprong na een goal van Margaux Van Ackere na iets meer dan 20 minuten.

  Anderlecht reageerde pas in de tweede helft. Gent verloor de controle over de wedstrijd. Net voor het uur mocht Ella Van Kerkhoven alleen richting het Gentse doel na mistasten in de verdediging. Van Kerkhoven faalde niet: 1-1.

  Gent herstelde zich wonderwel van die tik. Na een snelle en knap uitgespeelde combinatie kon Kassandra Missipo de voorzet vanop links moederziel alleen binnen koppen. Een fase waarvoor Anderlecht zichzelf voor het hoofd mocht slaan.

  Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was de match gespeeld. Invalster Mariam Abdulai Toloba ging in het strafschopgebied haar verdedigster voorbij en trapte vanuit een scherpe hoek binnen: 1-3.

  De speelsters van Anderlecht bleven verweesd achter. Ze blijven dit seizoen achter met lege handen. Na het missen van de titel in de competitie, wint het ook niet in de finale van de Beker.

  Toloba: "Als team gewonnen en dat gaan we vieren"

  Doelpuntenmaakster Mariam Abdulai Toloba reageerde bijzonder blij op de eerste prijs voor de Gentse vrouwen. " Ik denk dat het niet mooier kan dan vandaag".

  "We hebben als team gevochten, gescoord en gewonnen. Deze zege toont dat we de overhand hadden. Mijn goal was mooi, maar kan er niet komen als er geen goede voorzet komt. We hebben echt als team gewonnen en dat gaan we goed vieren vanavond."