• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Begrijp nog niet echt wat er is misgegaan"

  Vandoorne werd 19e in de derde sessie én in de kwalificatiesessie.

  0 / 0

  Vandoorne werd 19e in de derde sessie én in de kwalificatiesessie.

  Na een goeie vrijdag verliep de zaterdag in Barcelona voor Stoffel Vandoorne verre van vrolijk. Morgen start hij vanaf de 19e plaats op de grid. Wat was er loos? "Het ging vanaf de derde vrije training wat moeilijker dan gisteren, maar ik begrijp nu nog niet echt wat er misgegaan is. Het ziet ernaar uit dat we wat "performance" verloren hebben vandaag."

  Vandoorne kan het probleem niet exact benoemen: "We hadden gewoon wat minder grip, er is momenteel niet meteen een uitleg waarom het anders aanvoelde. Er was minder vertrouwen in de auto vandaag en we zijn ook minder competitief dan gisteren."

  Hoe kijkt hij tegen morgen aan? Kan hij nog iets bewerkstelligen vanuit de 19e positie? "Hopelijk wel. Deze avond analyseer ik met het team alles wat er is misgegaan en dan maken we er morgen hopelijk een betere dag van. Ik heb niet echt een doel voor morgen. Ik zou graag eens een wedstrijd racen zonder problemen."

  Alonso vertrekt vanaf de zevende plek: "Dat toont aan dat het de goeie kant uitgaat met de auto. Iedereen doet zijn uiterste best om alles zo goed mogelijk in orde te brengen. Laat ons hopen dat de verbeteringen zichtbaar worden in de komende GP's."

  Verstappen: "Stoffel moet zo relaxed mogelijk proberen te blijven"

  Max Verstappen heeft niet de kopzorgen van onze landgenoot. De Nederlander reed de vijfde kwalificatietijd: "Ik ben heel tevreden. In de vorige kwalificatie waren we nog 1,5 seconde trager, nu maar 6 tienden. Dat is heel positief."

  "Mijn auto voelde heel goed aan, veruit het beste wat ik dit seizoen heb gehad. Dus complimenten aan het team daarvoor."

  Het contrast met Vandoorne is groot. Verstappen leeft mee met zijn zuiderbuur: "Wat bij McLaren allemaal gebeurt, is niet makkelijk. Dan kun je je natuurlijk niet goed voorbereiden op een kwalificatie."

  "Ik denk dat Stoffel zo relaxed mogelijk moet proberen te blijven. Die problemen zijn er toch. Daar moet je mee omgaan. Zodra ze dat een beetje voor elkaar krijgen, denk ik dat het wel goed komt."