Ga naar de inhoud

De carrière van Celtics-icoon Paul Pierce is afgelopen

 ma 1 mei 2017 09:45
Paul Pierce zwaait af.
Na Kobe Bryant en Tim Duncan heeft een andere topspeler uit de jaren 2000 afscheid genomen. Paul Pierce (39) speelde vannacht zijn laatste wedstrijd in de NBA.

Einde verhaal in play-offs

Paul Pierce verdedigde 15 jaar de kleuren van de Boston Celtics (1998-2013). De voorbije twee seizoenen speelde hij voor de Los Angeles Clippers. 

Vannacht kwam er een einde aan de carrière van Pierce. De Clippers moesten zich in de eerste ronde van de play-offs gewonnen geven tegen Utah Jazz. Utah won de 7e en beslissende wedstrijd met 91-104.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NBA-kampioen in 2008

"Dit is uiteraard een ontgoocheling, maar we moeten toegeven dat Utah beter was", sprak Paul Pierce, die 6 punten scoorde in zijn laatste wedstrijd. "Ik heb mijn carrière afgesloten met mijn familie, mijn vrienden en mijn naasten."

Pierce speelde 19 jaar op het hoogste niveau. Hij heeft geen palmares zoals Michael Jordan of Kobe Bryant, hij had wel een groot aandeel in de successen van de Boston Celtics. Met als hoogtepunt de titel in 2008.

"Ik ga het basketbal missen, dat is zeker, maar ik de kans gekregen om mijn droom waar te maken. Nu is het tijd om een nieuw hoofdstuk aan te snijden", besloot de 39-jarige forward.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.