• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots wil jonge Franse Ivorianen inlijven bij nationale ploeg

  Marc Wilmots probeert Monaco-middenvelder Bakayoko in te lijven.

  De Ivoriaanse voetbalbond is een inspanning aan het doen om Ivorianen die geboren zijn in Frankrijk te rekruteren voor de nationale ploeg van Ivoorkust. Onder anderen Seko Fofana van Udinese en Maxwel Cornet van Lyon hebben al toegezegd. Bondscoach Marc Wilmots richt nu zijn pijlen op Tiémoué Bakayoko van Monaco en Soualiho Meïté van Zulte Waregem.

  Marc Wilmots is sinds 1 april de bondscoach van Ivoorkust en boekte al zijn eerste succes naast het veld. Hij wist Maxwell Cornet, de 20-jarige aanvaller van Lyon, en Seko Fofana, een 21-jarige middenvelder van Udinese, in te lijven om te spelen voor de nationale ploeg van Ivoorkust.

  Beide spelers doorliepen de jeugdreeksen bij Frankrijk. Wilmots zoekt dus versterking voor zijn Ivoriaans team bij jonge Franse Ivorianen.

  Dat is al gelukt met Cornet en Fofana, maar nu heeft Wilmots ook zijn pijlen gericht op de Tiémoué Bakayoko, de talentvolle middenvelder van AS Monaco. Die speelde vorige dinsdag nog voor 'Les Bleues' tegen Spanje, maar omdat het een oefeninterland was, kan hij nog veranderen van keuze.

  Ook Meïté van Zulte-Waregem

  Soualiho Meïté, de 23-jarige middenvelder van Zulte Waregem, zegt in een interview met La Dernière Heure dat Ivoorkust hem ook al een aantal keren heeft gecontacteerd.

  De middenvelder  Zulte Waregem lijkt daar echter niet op in te gaan: "Ik ken mijn kwaliteiten en ik weet dat ik goed genoeg ben om voor Frankrijk te spelen", zegt hij.