• home
 • video
 • pas verschenen

  Luis Enrique: "Een andere club trainen? Waar zou ik een beter alternatief vinden?"

  Luis Enrique kiest dus voor een rustperiode.

  Luis Enrique (46) is aan zijn laatste maanden als Barcelona-trainer bezig. De Spanjaard zal voor een sabbatjaar kiezen en zal dus niet meteen bij een andere club aan de slag gaan.

  Begin maart kondigde Luis Enrique aan dat hij na dit seizoen opstapt bij Barcelona. Op een persbabbel vandaag werd aan de Spaanse coach gevraagd hoe zijn plannen er na juni zullen uitzien.

  "FC Barcelona is mijn thuis. Ik heb een prima band met deze club en met deze spelers. Als ik hier vertrek, dan is dat niet om elders trainer te worden", liet Luis Enrique verstaan.

  "Ik ben daar duidelijk in. Deze beslissing heeft te maken met vermoeidheid. Ik heb tijd nodig om te herstellen. Maar waar zou ik een betere club om te trainen moeten vinden?"

  In de voetsporen van Pep Guardiola?

  Het is niet de eerste keer in het jongste decennium dat Barcelona afscheid moeten nemen van een succescoach. Pep Guardiola hield het in 2012 voor bekeken na enkele succesvolle jaren. 

  Ook Guardiola opteerde na zijn Barça-periode voor een sabbatjaar. Daarna ging hij aan de slag bij Bayern München. Momenteel is Guardiola coach van Manchester City.