• home
 • video
 • pas verschenen

  Robben: "Sneijder en ik willen betrokken worden bij keuze voor bondscoach"

  Robben en Sneijder zitten al veertien jaar bij het Nederlands elftal.

  Danny Blind werd zondag ontslagen als coach van het Nederlands elftal. Nu Nederland een nieuwe bondscoach zoekt, hebben Wesley Sneijder en Arjen Robben laten weten dat ze inspraak willen in de keuze. Onder anderen Louis van Gaal en Michel Preud'homme werden al genoemd als mogelijke kandidaten.

  "Wesley en ik zitten al zo'n 14 jaar bij het Nederlands elftal", zei Robben bij de NOS na de 1-2-nederlaag tegen Italië. "We weten wat voor groep we hebben en ik denk dat we een goed idee en een goed beeld hebben van wie zou kunnen passen als bondscoach."

  Robben vindt het voorlopig nog te vroeg om op namen in te gaan, maar hij wil zeker inspraak in de keuze voor een nieuwe bondscoach: "Ik ben vanuit de selectie het eerste aanspreekpunt voor de Nederlandse voetbalbond en ik ben ook niet van plan om nu te gaan stoppen. Daarom wil ik samen met Wesley graag betrokken worden", zei de Bayern München-speler nog. 

  Nederland staat op dit moment slechts vierde in zijn groep na Frankrijk, Zweden en Bulgarije. De groepswinnaars krijgen een rechtstreeks ticket voor het WK van 2018, de acht beste tweedes spelen play-offs. 

  Georginio Wijnaldum heeft alvast een voorkeur voor Van Gaal: