• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots ziet Ivoorkust-Senegal afgebroken na "pitch invasion"

  Marc Wilmots kwam zijn toekomstige ploeg bekijken.

  Het vriendschappelijke duel tussen Ivoorkust en Senegal in Parijs is met een sisser afgelopen. Enkele minuten voor tijd moesten de spelers gaan schuilen voor een aantal dwaze supporters.

  Voor Marc Wilmots was de wedstrijd een uitstekende gelegenheid om zijn toekomstige ploeg live aan het werk te zien. Onze landgenoot treedt op 1 april in dienst als bondscoach van Ivoorkust.

  Vanop de tribune zag Wilmots, vergezeld door zijn vrouw, hoe Senegal na 68 minuten op voorsprong kwam met een strafschop van Liverpool-aanvaller Sadio Mané. Drie minuten later wipte Gohi Bi Cyriac, door KV Oostende uitgeleend aan Fulham, de bal in doel en stond het 1-1.

  Vijf jaar geleden ook al ongeregeldheden

  De problemen ontstonden een paar minuten voor het einde van de match toen een aantal toeschouwers het veld opliep. De stewards konden de fans niet tegenhouden. Eén van de veldbestormers zou de Senegalees Lamine Gassama onderuitgehaald hebben met een rugby-tackle. De Franse scheidsrechter Tony Chapron stuurde de spelers naar de kleedkamer en besliste even later de wedstrijd te staken.

  Het is al de tweede keer in vijf jaar dat een wedstrijd tussen beide landen voortijdig afgebroken wordt. In 2012 was het al eens prijs in Dakar, toen supporters van Senegal na twee doelpunten van Didier Drogba vuurpijlen, stenen en flessen op het veld gooiden.

  De match gisterenavond vond plaats in het Stade Charléty, de thuishaven van voetbalclub Paris FC. Er wordt ook af en toe rugby gespeeld. Het stadion heeft een atletiekpiste en telt 20.000 zitplaatsen.

  Fans lopen het veld op:

  De doelpunten: