• home
 • video
 • pas verschenen

  Luchthaven van Madeira wordt Cristiano Ronaldo Airport

  Ronaldo en Pepe tonen de EK-beker op de luchthaven.

  Cristiano Ronaldo is een god op het eiland Madeira, zo blijkt nog maar eens. Vanaf donderdag zullen passagiers kunnen landen op het Cristiano Ronaldo-vliegveld. De luchthaven van zijn geboortestad Funchal krijgt die naam.

  Na een standbeeld, een museum en een hotel krijgt Ronaldo op Madeira nu ook een luchthaven naar zich vernoemd. Morgen vindt in Funchal, de hoofdstad van het 'Bloemeneiland', de inhuldiging plaats.

  Ronaldo en zijn familie zullen aanwezig zijn op deze bijzondere plechtigheid. Hij speelt vanavond in het Estádio dos Barreiros in Funchal eerst een oefeninterland met Portugal tegen Zweden.

  En de Real Madrid-speler is blij dat hij nog eens in zijn geboortestreek kan spelen. "Deze wedstrijd is een geweldig eerbetoon aan de mensen van Madeira", klonk het bij de Portugese ster.

  De naamswijziging werd niet door iedereen geapprecieerd. Veel lokale politici verzetten zich tegen het Cristiano Ronaldo-vliegveld. De selectie van Portugal landde gisteren al op de luchthaven. Daar toonden ze hun EK-beker, die ze afgelopen zomer in Frankrijk wonnen.