Estland, tegenstander van de Duivels, bezorgt Kalinic en Kroatië rode wangen

di 28 maart 2017 20:49
Gent-doelman Kalinic beleefde geen al te prettige avond.
Estland, tegenstander van de Rode Duivels in de WK-kwalificatiecampagne, heeft Kroatië in een oefeninterland verrassend met 3-0 geklopt. Gent-doelman Lovre Kalinic en zijn Kroatische defensie beleefden een zwakke avond.

Kroatië verscheen niet op volle sterkte aan de aftrap, maar met onder meer Kovacic, Perisic en Pjaca hadden de Kroaten toch voldoende kwaliteit rondlopen op het hobbelige veld in Talinn.

Zo leek het op papier toch, want al na 57 seconden moesten de bezoekers achtervolgen. Defensief geklungel zette Luts op weg naar de snelle openingsgoal. AA Gent-doelman Lovre Kalinic kreeg zijn kans in doel, maar moest dus meteen vissen.

Dat moest de Gent-keeper in de slotfase nog twee keer doen. Vassiljev (82e minuut) en Zenjov (84e minuut) straften pover verdedigen opnieuw af.

Estland won dus met 3-0. Ter vergelijking: De Rode Duivels draaiden in november vorig jaar Estland nog door de gehaktmolen met 8-1.