• home
 • video
 • pas verschenen

  Broos: "De Afrika Cup bewijst dat ik een vakman ben"

  0 / 0
  Hugo Broos is dit weekend met zijn "Ontembare Leeuwen" uit Kameroen in België om te trainen. "De euforie en blijdschap in Kameroen was niet te beschrijven. Maar de belangstelling in België heeft me ook aangenaam verrast", zei Broos aan Sporza.

  "Club Brugge is de favoriet voor de titel"

  De eindwinst in de Afrika Cup maakte Broos onsterfelijk in Kameroen, maar ondertussen gaat het leven als bondscoach natuurlijk gewoon door. De eerstvolgende opdracht voor Kameroen is de Confederations Cup in Rusland in juni en juli. Maar de belangrijkste opdracht komt daarna.

  "De Confederations Cup wordt een mooie ervaring. Daarna zullen we weten waar we staan op wereldvlak. Maar we gaan niet met een bepaalde ambitie naar daar. We willen gewoon een goed figuur slaan."

  "In onze WK-kwalificatiegroep begonnen we goed met een gelijkspel tegen Algerije, maar daarna verloren we domweg van Zambia. Nigeria heeft wel twee keer gewonnen. In september spelen we twee keer tegen Nigeria. Dan hebben we vier op zes nodig. Anders moeten we het WK vergeten."

  Voor het zover is blikt Broos nog eens terug op het sprookje van de Afrika Cup. "De euforie en blijdschap in Kameroen was niet te beschrijven. Maar de belangstelling in België heeft me ook aangenaam verrast."

  "Met welk gevoel ik die belangstelling heb ervaren? Eerlijk gezegd overheerste een gevoel van "kijk, jullie hebben misschien toch een kleine fout gemaakt door mij vijf of zes jaar te negeren in België." Daarvoor heb ik deze job niet gedaan, maar het bewijst nogmaals dat ik een vakman ben, denk ik."

  "Ik volg het Belgische voetbal nog en zal niet veel matchen van de play-offs missen. Niet om zelf terug te keren. Ik woon gewoon al 30 jaar in Brugge en ga vaak naar Club kijken. Ik heb er een seizoenskaart. Zij zijn voor mij favoriet voor de titel."

  "Wilmots zal zijn eigen weg gaan en dat is het beste"

  Ondertussen telt het Afrikaanse continent nog een nieuwe Belgische bondscoach. Welke tips heeft Hugo Broos voor Marc Wilmots? "Ik heb geen tips. Hij weet goed genoeg wat hij moet doen."

  "Hem kenende zal hij zijn eigen weg gaan en dat is het beste. Over een paar maanden zal hij zeggen dat het een mooie ervaring is, denk ik. Het is een mooie cultuur en een heel andere manier van werken. Dat is leerrijk. Ivoorkust is ook een goede ploeg met ambitie."

  "Je moet alleen leren dat ja niet altijd ja betekent. Soms is dat enerverend. In het begin kon ik me daar kwaad over maken, maar een cultuur kan je niet veranderen en dat moet je ook niet doen. Dan kom je in de problemen."