• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oprichter van JBC en Bob Verbeeck (Golazo) doen tegenbod op OHL

  De spelers van OHL.

  Er beweegt heel wat achter de schermen bij OH Leuven. Een Chinese kandidaat-investeerder was de eerste optie, maar 5 Vlaamse ondernemers springen in de dans voor een overname. "We zullen eerstdaags een voorstel overmaken aan het bestuur van OHL en het stadsbestuur om de toekomst van de club te verzekeren."

  Dat enkele Vlaamse ondernemers OHL voor een Chinese transactie willen behoeden is geen nieuws. Zo was al bekend dat Bart De Smet, topman van de Belgische verzekeraar Ageas, een groep ondernemers rond zich verzameld had om OHL in Vlaamse handen te houden.

  Nu heeft de krant De Tijd ook de andere namen van de groep ontdekt en bekendgemaakt. Het zijn niet de minste. De meest in het oog springende namen zijn die van Jean-Baptiste Claes, de oprichter van modeketen JBC, en Bob Verbeeck, de voormalige manager van Kim Clijsters en huidig CEO van sport-, media- en evenementenbedrijf Golazo.

  Naast Claes en Verbeeck behoren ook Walter Vangoidsenhoven, een Leuvense ondernemer in horeca en vastgoed, en Michel Vanstallen, voorzitter van zorggroep Dorian uit Dilbeek, tot de groep.

  Het kwintet heeft "een goed onderbouwd voorstel klaar om OHL te ondersteunen en verder uit te bouwen met een sterke lokale verankering, in nauwe samenwerking met alle geïnteresseerde bedrijven, OHL op Dreef, supporters, vrijwilligers, de stad Leuven en de gemeente Oud-Heverlee", klinkt het.

  De groep heeft een top 12-plaats in eerste nationale als doel en wil de jeugdopleiding van OHL verder uitbouwen. De vijf ondernemers zullen hun project "zeer binnenkort aan het huidige clubbestuur en de stad Leuven voorstellen en toelichten".

  Chinees was boos weggegaan

  OHL had al een overeenkomst met een investeerder, maar dan eentje uit China. Die Chinese zakenman, Jian Lizhang, was eerder deze week naar Leuven gekomen voor een gesprek met OHL en de stad Leuven, maar de stad had de afspraak afgezegd, omdat ze "bij gebrek aan informatie voorbarig was en geen zin had". De zakenman vertrok daarop boos weer richting China.

  OHL is tot 30 juni gebonden aan de overeenkomst met de Chinees om alleen met hem te onderhandelen. De club heeft ondertussen naar eigen zeggen wel al een aantal maatregelen genomen "als zou blijken dat deze overeenkomst niet te goeder trouw zou worden uitgevoerd".