• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO van een avondje NBA: een vuistgevecht, een monsterdunk en broedermoord

  De vonken vlogen ervan af bij Lopez en Ibaka.

  De NBA zorgt altijd wel voor enkele spectaculaire momenten. Als het geen verbluffende dunks of buzzerbeaters zijn, dan wel een of ander handgemeen.

  Ibaka en Lopez gaan op de vuist

  De Toronto Raptors konden voor het eerst in elf matchen nog eens winnen tegen de Chicago Bulls, al hadden ze daar wel een verlenging voor nodig: 122-120. DeMar DeRozan was de grote man met 42 punten, maar achteraf ging de meeste aandacht naar Serge Ibaka en Lopez. Die werden in het derde quarter weggestuurd na een gevecht waarbij de vuistslagen in het rond vlogen.

  Buzzerbeater van Brook Lopez

  Een andere Lopez liep in de kijker in de al even nipte zege van de Brooklyn Nets tegen de Detroits Pistons. Op de buzzer maakte Brook Lopez er 98-96 van. Een zure nederlaag voor de Pistons die in een gevecht verwikkeld zijn met Miami om het laatste ticket voor de play-offs.

  Vince Carter kan het nog altijd

  Vince Carter mag op zijn 40e dan wel niet veel meer aan spelen toekomen, de dunkkoning is nog altijd niet versleten. Dat bewees hij in de aanloop naar de match tegen de Pelicans. Eerst gooit hij bijna achteloos een bal vanaf de middellijn binnen om er vervolgens een vintage Vince Carter dunk aan toe te voegen.

  Buzzerbeater gooit extra zout in wonde van de Lakers

  In de stadsderby in Los Angeles draaiden de LA Clippers het mes nog wat harder in de gapende wonde bij de Lakers: 133-109. Een knappe buzzerbeater was nog wat extra zout op die wonde.

  Curry genadeloos voor zijn broer

  De Golden State Warriors hadden weinig problemen met de Dallas Mavericks (112-97). Stephen Curry had een vrij rustige avond, met "amper" 17 punten, maar wel met 9 assists. Zijn broer Seth, nog maar sinds dit jaar een basisspeler bij Dallas, gooide 10 punten door de korf. Hij kon nog geen enkele keer winnen tegen zijn broer in de NBA (0-6).

  Greek Freak blaast Trail Blazers weg met monsterdunk

  We sluiten af met een indrukwekkende dunk van Giannis Antetokounmpo voor Milwaukee. De "Greek Freak" leidde de Bucks met 22 punten naar een 93-90-zege tegen de Portland Trail Blazers