• home
 • video
 • pas verschenen

  Draconische straf voor Chinees die rood kreeg na fout op Witsel

  Qin Sheng deed zijn reputatie van "bad boy" van Shanghai alle eer aan.

  In China lachen ze er blijkbaar niet mee als je van het veld wordt gestuurd. Qin Sheng kreeg van zijn eigen club een forse boete en werd bovendien naar de B-kern gestuurd. Mogelijk moet hij ook nog een deel van zijn salaris inleveren.

  Qin Sheng, de verdediger van Shanghai Shenhua, ging afgelopen weekend op de voet van Axel Witsel staan. Het leverde hem een rode kaart op en nu ook een serieuze straf van zijn eigen club.

  Qin Sheng, niet meteen een grootverdiener, mag 300.000 yuan op tafel leggen (40.700 euro). Hij is bovendien naar de B-kern gestuurd. Mogelijk verliest hij zelfs nog een deel van zijn salaris. "De club wil eerst bekijken of hij zich in de toekomst beter zal gedragen."

  Op de website van de club krijgt Qin er nog een donderpreek van de voorzitter bovenop: "Zijn uiterst onbezonnen gedrag heeft het imago van de club, het voetbal in Shanghai én het Chinese voetbal in het algemeen ernstig besmeurd."

  "We hadden Qin al gewaarschuwd na zijn gele kaart in de openingsmatch, maar ondanks onze herhaalde verwittigingen heeft hij zich toch weer laten gaan."

  VIDEO: Deze overtreding komt Qin Sheng letterlijk duur te staan