• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen sigaretten en sigaren meer toegelaten in het Koning Boudewijnstadion

  Het Koning Boudewijnstadion.

  Er mag niet meer gerookt worden tijdens voetbalwedstrijden op de Heizel. "We zetten de gezondheid van alle supporters resoluut op de eerste plaats", zegt de KBVB.

  De eerstvolgende wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion is de finale van de Croky Cup volgende week zaterdag tussen Zulte Waregem en KV Oostende. Een week later staat de interland België-Griekenland er op het programma.

  Roken is voortaan verboden. "Door resoluut naar een rookvrij stadion te streven willen we de gezondheid van alle supporters op de eerste plaats zetten", zegt de voetbalbond.

  "We volgen het voorbeeld van Club Brugge, Racing Genk en RSC Anderlecht. Zowel in de overdekte delen van het stadion als de tribune, de atletiekpiste en het voetbalveld is roken niet toegelaten. Ook e-sigaretten zijn verboden."

  "De KBVB wil inzetten op de promotie van gezonde gewoontes en de bescherming van de gezondheid van de supporters van onze nationale teams. Het blijkt namelijk dat passief roken of meeroken als hinderlijk wordt ervaren en daarnaast ook schadelijk is voor de gezondheid."

  Volgens een enquête vindt 69% van de supporters van de nationale teams een rookvrij stadion positief, aldus de voetbalbond.

  "Fans die willen stoppen informeren over ondersteuning"

  Voor de uitwerking van het rookvrije stadionbeleid werkt de KBVB samen met Stichting tegen Kanker (Tabakstop), VIGeZ en de Stad Brussel.

  "Samen met de verschillende expertiseorganisaties zullen we supporters die graag willen stoppen met roken ook informeren over de verschillende mogelijkheden van rookstopondersteuning. Via de overkoepelende supportersclub 1895 zullen we in de toekomst inzetten op sensibiliserende acties rond het rookvrije stadion en gezondheid."