• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  FIFA lanceert speciale tickets voor supporters met obesitas

  Er zijn aparte zitjes voor zwaarlijvige fans.

  De Wereldvoetbalbond heeft de ticketprijzen bekendgemaakt voor de Confederations Cup in Rusland. Opvallend: er zijn ook aparte tickets te verkrijgen voor obese fans. Wie met een doktersattest kan aantonen dat zijn of haar BMI hoger is dan 35, kan zo'n ticket kopen.

  Deze zomer strijden acht landen, waaronder Duitsland en Portugal, om de Confederations Cup in Rusland. Op het toernooi experimenteert de FIFA met speciale tickets voor mensen die lijden aan obesitas.

  Op de website van de Wereldvoetbalbond staat dat supporters met een doktersattest moeten kunnen aantonen dat ze een BMI hebben van 35 of hoger.

  De tickets kosten evenveel als de normale zitjes, maar de plaatsen zijn makkelijker toegankelijk en de stoeltjes zijn breder. "Deze tickets zijn beperkt dus vraag er enkel een aan als je het echt nodig hebt", vraagt FIFA.

  Een ticket voor een groepswedstrijd kost 130 euro. Als de tickets een succes zijn, zullen ze waarschijnlijk ook gebruikt worden tijdens het WK 2018 in Rusland.