• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanden Borre breit een vervolg aan zijn carrière in Congo: "Ik heb nooit gedacht aan stoppen"

  Vanden Borre trekt naar de Congelese landskampioen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Vanden Borre trekt naar de Congelese landskampioen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Anthony Vanden Borre bergt zijn voetbalschoenen dan toch nog niet op. Hij trekt naar Tout Puissant Mazembe, in Congo. Dat heeft hij aangekondigd op een persconferentie. "Anderlecht was mijn thuis, maar Mazembe is mijn droomclub", vertelt de verdediger, die naar eigen zeggen beschikbaar blijft voor de Rode Duivels.

  Anthony Vanden Borre (29) werd dit seizoen door Anderlecht uitgeleend aan Montpellier, nadat hij bij paars-wit op een zijspoor was beland. Maar ook dat verhaal werd geen succes.

  Na nieuwjaar kwam hij niet meer opdagen op de trainingen. De voormalige Rode Duivel zou het mentaal en fysiek niet meer kunnen opbrengen, klonk het toen.

  Toen al reageerde de voorzitter van Montpellier dat de verdediger "gewoon vrij wilde zijn om ergens anders te kunnen tekenen". Woelwater Vanden Borre had daarna nog een gesprek met Anderlecht, zijn contract bij paars-wit werd uiteindelijk eerder deze week ontbonden.

  Maar lang heeft zijn pensioen dus niet geduurd. Vandaag kondigde Vanden Borre op een persconferentie aan dat hij in zijn geboorteland Congo gaat voetballen, bij Tout Puissant Mazembe.

  De club uit Lubumbashi werd de afgelopen 6 jaar 5 keer landskampioen en speelde in 2010 de finale van het WK voor clubs. Dieumerci Mbokani begon er zijn profcarrière in 2005, waar Anderlecht hem opmerkte en hem voor één seizoen huurde.

  "Nooit gedacht aan stoppen"

  "Ik ben heel trots dat ik naar zo een grote ploeg kan", vertelde Vanden Borre op de persconferentie. "Anderlecht was mijn thuis, maar TP Mazembe is mijn droomclub. Ik voel me goed en wil er prijzen pakken."

  "Ik had het de laatste tijd mentaal moeilijk, maar ik heb nooit gedacht aan stoppen. Ik kijk ernaar uit om naar Congo te verhuizen, mijn roots liggen daar. Of ik nu daar speel of in België, ik blijf dezelfde."

  Vindt Vanden Borre dat hij, net als Witsel na diens transfer naar China, nog altijd in aanmerking komt voor de Rode Duivels? "Eerlijk gezegd vind ik van wel", klinkt het. "Ik ben beschikbaar en sluit niks uit."

  Over de duur van zijn contract met TP Mazembe is nog niets bekend. "Dat laat ik over aan de voorzitter. Voor mij is een woord belangrijker dan een handtekening", aldus Vanden Borre.

  Speel de Anthony Vanden Borry-quiz: